برگزاری جشن مردمی آغاز دهه فجر در پراگ

تهیه کننده : عباس نادری

تنظیم کننده : شاهین مهر

برگزاری جشن مردمی آغاز دهه فجر و گسترش روابط ایران و چک در پراگ

به همراه نمایشگاه عکس «ایران از منظر چک»

 

 

سفارت جمهوری اسلامی ایران - پراگ

بهمن 95

 

باسمه تعالی

برگزاری جشن مردمی آغاز دهه فجر و گسترش روابط ایران و چک در پراگ

به همراه نمایشگاه عکس «ایران از منظر چک»

 

مراسم جشن مردمی آغاز دهه فجر و گسترش روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری چک در تاریخ 12 بهمن ماه 1395 (31 ژانویه 2017) با حضور جمع زیادی از هم میهنان ایرانی و مسئولان و اندیشمندان چکی در سالن بزرگ شهرداری پراگ برگزار شد.

 

 

 

در این مراسم باشکوه که به همت سفارت جمهوری اسلامی ایران در پراگ برگزار شد، جناب آقای علی اکبر جوکار کاردار کشورمان در جمهوری چک، ابتدا از حاضران خواست به مناسبت وقوع حادثه غم‌انگیز پلاسکو و شهادت تعدادی از آتش‌نشانان ایرانی به‌رسم ایرانی فاتحه همراه صلوات و به‌رسم مردم چک یک دقیقه سکوت کنند.

 

 

وی با گرامیداشت ایام سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، به تبیین جنبه های مردمی انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: انقلاب اسلامی از این منظر در دنیا بی‌نظیر است که در کمتر از دو ماه پس از انقلاب، نخستین انتخابات و همه پرسی برای تعیین نوع حکومت برگزار شد و در کمتر از یک سال، چهار انتخابات در ایران برگزار شد. امروز باافتخار اعلام می‌کنیم که جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یک قدرت مهم در سطح منطقه و دنیا پذیرفته‌شده است. پیام انقلاب اسلامی و ملت ایران احترام به جهانیان و صلح و دوستی است.

 

وی افزود: سال گذشته نودمین سال برقراری روابط رسمی دیپلماتیک دو کشور را جشن گرفتیم و این در حالی است که رابطه مردم ایران و چک به قرن‌های گذشته بازمی‌گردد. روابط مردمی و تماس‌های دولتی بین ایران و چک از نظر کمی و کیفی در سه سال گذشته افزایش‌یافته است. سفر وزیر صنعت این کشور به ایران سرآغاز تحولی عظیم در روابط دو کشور بود و نقطه عطف این روابط را می‌توان سفر جناب آقای دکتر ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به جمهوری چک برشمرد.

در این بخش از مراسم، پاورپوینتی از جنبه های مهم گسترش روابط دو کشور در طول دوسال گذشته، ارائه شد.

 

در ادامه، پتر کروپا رییس کتابخانه ملی جمهوری چک، با اشاره به اینکه روابط فرهنگی دو کشور حتی در سال های کاهش سطح روابط نیز کمرنگ نشد، گفت: کتابخانه ملی چک، فهرست نسخ خطی فارسی و کاتالوگ مربوطه را در چارچوب یونسکو در سال 2000 منتشر نمود. وی همچنین با اشاره به این که اکنون 150 نسخه کتاب فارسی از قرن 15 تا 20 در کتابخانه ملی چک وجود دارد، گفت: کتابخانه ملی چک گام های بلندی برای ارتقاء روابط فرهنگی دو کشور، برداشته و در این راه تلاش می کند.

 

 

مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران نیز ظرفیت های جمهوری اسلامی ایران و جمهوری چک را برای گسترش روابط اقتصادی تشریح و اظهار امیدواری کرد با شناخت بیشتر مردم دو کشور از یکدیگر، روابط اقتصادی نیز افزایش یابد. وی گفت: پس از برجام ایران به‌عنوان یک اقتصاد نوظهور در اقتصاد جهان پدیدار شده و ما می‌توانیم از این فرصت بیشترین بهره را ببریم. وی در خصوص روابط با کشور چک نیز اظهار داشت: امید ما در تحکیم روابط با جمهوری چک بیشتر به هم‌میهنانمان در این کشور بوده است تا بتوانیم از فضای ایجادشده پس از برجام به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم.

 

 

 

 

 

 

در ادامه، فیلم کوتاه جذاب گردشگری ایران برای مخاطبان پخش شد. سپس گروه موسیقی سنتی ایرانی «نگاه» به سرپرستی آقای مهیار علیزاده موسیقی دان مشهور کشورمان، به اجرای برنامه پرداخت که با استقبال چشمگیر حضار همراه شد.

 

بخش بعدی مراسم بیان خاطرات دو تن از فرهیختگان و گردشگران چکی به ایران بود. آقایان ویکتور کونا موسیقی دان، تهیه کننده و مستندساز چکی و  رابرت باکالارژ گردشگر چکی خاطرات و برداشت های خود از سفر به کشورمان را بیان نمودند که مورد توجه و تشویق حضار قرار گرفت. آقای ویکتور کونا با اشاره به جنبه های بسیار مثبت فرهنگ ایران، مهربانی زایدالوصف مردم و روحیه مسالمت جو و صلح دوست آنان، گفت: با وجود اینها، من اصلا درک نمی کنم که تصمیم اخیر ترامپ در منع صدور ویزا برای ایرانیان، بر چه مبنایی اتخاذ شده است!

  

 

 

فیلم و سرود «بهاران خجسته باد» که یادآور خاطرات پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی است، در ادامه مراسم پخش شد و در پایان، دیگربار گروه موسیقی سنتی نگاه به اجرای برنامه پرداخت. مخاطبان هم چنین از نمایشگاه عکس «ایران از منظر چک» بازدید نمودند.

 

در پایان از حضار با شام ایرانی پذیرایی شد.